Правителството на Испания категорично отхвърли възможността бившият лидер на Каталуния Карлес

...
 Правителството на Испания категорично отхвърли възможността бившият лидер на Каталуния Карлес
Коментари Харесай

Мадрид: Пучдемон не може да управлява Каталуния от чужбина


 

Правителството на Испания изрично отхвърли опцията някогашният водач на Каталуния Карлес Пучдемон да ръководи района от чужбина, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

На конференция държавният представител Иниго Мендес де Виго сподели, че държавното управление ще оспори в съда всеки опит за реализиране на това желание.

В сряда  сепаратистките партии в Каталуния  се споразумяха да п реизберат Пучдемон за министър председател на районното държавно управление,  като да извършва функционалностите си посредством видеовръзка от Брюксел, където обитава в непринудено заточение. Ако се върне в Испания, Пучдемон е застрашен от арест по обвиняване в противодържавна активност и протест поради оповестената самостоятелност на Каталуния.
 

" Парламентарните правила са доста ясни " , сподели Де Виго, съгласно който тези правила  не плануват парламентарно наличие, което не е персонално . " Тези желания са илюзия, те са изцяло нереалистични и са в прорез с разпоредбите и здравия разсъдък " добави той.

Според радио " Кардена сер " държавни адвокати са проучили каталунското парламентарно законодателство и са заключили, че  всеки кандидат за началник на изпълнителната власт в региона би трябвало да участва персонално при гласуването на кандидатурата му.  Каталунските законодатели ще се съберат на първото си съвещание идната сряда, когато би трябвало да изберат парламентарен ръководител. Премиерът на региона може да бъде определен до края на месеца.

Друг вероятен претендент за поста е  някогашният вицепремиер Ориол Жункерас . Той обаче е сред  вкараните в пандиза поради оповестената самостоятелност,  а през днешния ден  съдът му отхвърли да бъде трансфериран в каталунски затвор, с цел да може да участва на парламентарните съвещания.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР